Loading...
Menu

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στο πλευρό της κοινωνίας

Οι μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στο πλευρό της κοινωνίας

Αναλαμβάνοντας μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στήριξαν έμπρακτα το κοινωνικό έργο ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, όπως και το Ταμείο Υποτροφιών του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Β΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια διέθεσε χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», της Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα» στο Ωραιόκαστρο και του Γηροκομείου Βασιλειάδα. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν την περασμένη χρονιά από τους μαθητές του Β΄ Γυμνασίου.

Οι επιταγές παραδόθηκαν στους εκπροσώπους των ιδρυμάτων στις 3 Οκτωβρίου 2013 από το προεδρείο του 15μελούς της σχολικής χρονιάς 2012-2013, αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Ζαρζαβατσάκη (πρόεδρο), Νίκο Ιπλικτσόγλου (αντιπρόεδρο), Μάρκο Μαρκάκη (ταμία), και Στεφανία Κώστογλου (γραμματέα).

Επιπλέον μέρος από τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές, με πρόταση της διευθύντριας του Β΄ Γυμνασίου του Ανατόλια κ. Λίας Μανίδου διατέθηκαν για την αγορά γυάλινων προθηκών ως αφετηρία για τη δημιουργία ενός Μουσείου Φυσικών Επιστημών του Κολλεγίου  Ανατόλια.  

Επιπλέον, ποσό που συγκέντρωσαν οι μαθητές του Α΄ Γυμνασίου από τις δικές τους σχολικές εκδηλώσεις διατέθηκε υπέρ του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια. Η προσφορά αυτή, καλλιεργείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του διευθυντή του Α΄ Γυμνασίου κ. Κλεάνθη Λαγόπουλου. Σκοπός της κίνησης είναι να κατανοήσουν οι μαθητές του σχολείου το πνεύμα της χορηγίας, την αξία της δωρεάς, και να συμμετάσχουν με τις δικές τους δυνάμεις τους στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Κολλεγίου Ανατόλια.

(Από αριστερά)
Ο Κωνσταντίνος Κοντοδήμος, εκπρόσωπος της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα», η Λία Μανίδου Διευθύντρια του Β΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια με τους μαθητές του σχολείου Νίκο Ιπλικτσόγλου και Κωνσταντίνο Ζαρζαβατσάκη, ο Γεώργιος Απτόσογλου πρόεδρος του Γηροκομείου Βασιλειάδα και η Θεοφανώ Παπαζήση, μέλος του Δ.Σ.   Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα».

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead